Rabu, 20 Mac 2013

KISAH MAKAN DI JOHOR

hari mula sampai kami makan dekat Stulang bersebelahan dengan The Zon..nak makan kupang...dapat la...tapi agak menghampakan coz x brapa nak masuk dengan tekak...mujurlah siakap stim tu sedap...
breakfast kami semua kat hotel..memang banyak makanan...tapi ...x brape kena gak dengan tekak kami org2 TM ni...pastu hari 1st bertugas kami keluar agak lewat...bila sampai tempat makan...sedihnya ada nasi je & 1 lauk je lagi yang tinggal...gulai nangka...last2 order telur dadar...makanlah nasi dengan telur dadar & kicap...xpelah untuk alas perut...petang nanti kita cari tempat makan yang sedap ye kawan2...

akhirnya selepas bertungkus lumus...petang tu...kami shopping cokelat dekat The Zone...pastu destinasi makanan special kat JB Senibong Seafood...lokasinya di tepi laut mengadap Singapura..x dapat jejak Singapore tengok jelah ye kawan2...memang pilihan yang tepat...banyak seafood...macam2 jenis siput...ikan..pilih je..ikutnya memang mahal la makanan sini...yelah port orang2 Singapore kan...tapi xpelah sesekali mahal...janji sedap...order  kami petang tu...siput gong gong masak pedas, kerapu sweet sour, butter prown & kailan ....puas makan...kenyang giler...meratah lauk je..cover balik tengahari td makan telur dadar dengan kicap je...memang terbaek la Senibong Seafood ni...

hari terakhir kami lunch kat Ayer Hitam...Rasa Kampung House...yes sekali lagi pilihan yang tepat...coz makanan kat sini memang sedap...ikan bakar dia terbaik...puas makan...tq to adik petronas yang suggest tempat makan ni...ni bukan program jalan2 cari makan ye...kami jalan...keje...& try makan...so mana sempat kami snap la gambar...kalau dah kelaparan + keletihan dah ingat pe dah...perut dulu perlu diisi...layannn...


fresh2..





sebelum & selepas


view Singapore

kekenyangan..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan